Cultuurmakers – Corry Hassing

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Corry Hassing uit Losser.

Theo en zijn vrouw Corry zijn altijd al creatief geweest, ze zien allerlei mogelijkheden en toepassingen, waardoor hun kunst een uniek tintje krijgt.
Hun motto is: wat je maakt moet betaalbaar zijn voor iedereen en toch een beetje anders dan wat anderen maken. Het hout waar Theo mee werkt is meestal afvalhout van de zagerij. Ook de stukken gekleurd glas, zijn overgebleven van grotere delen. Door slim winkelen kun je soms leuk je slag slaan en een originele basis voor een volgend kunstwerk zien. En die koop je natuurlijk!

Ze komt uit de verpleging en heeft al heel wat soorten mensen meegemaakt. Corry vertelt: “Ooit zei een vrouw van 80 jaar tegen me: Rust roest! Ze had nog een stel koeien en was actief in de moestuin. En haar boodschap is me altijd bijgebleven”. Ze blijft zo lang mogelijk bezig met mooie spullen maken. Niet alleen omdat ze het leuk vindt, maar ook om blije gezichten te toveren op de kunstmarkten waar zij en Theo met hun kunstwerken staan.

Corry vindt het soms moeilijk te accepteren dat ze niet alles meer kan wat ze altijd deed, maar Theo kan haar dan opbeuren met zijn positieve blik op het leven. Ze vullen elkaar mooi aan. Zowel persoonlijk als met hun kunst.

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview, montage, tekst en eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet